saraspysselochbak.blogg.se

En blogg om stickning, virkning, gluten- & mjölkfri bakning och annat smått och gott :)

Friendly Bread och Nytt bröd

Publicerad 2013-10-18 10:00:00 i Bakning, Glutenfritt,

När jag vill ha insperation gällande brödbak men även ibland andra recept så letar jag alltid i två stycken böcker här hemma!
Dessa böcker är verkligen guld värld. De böcker jag pratar om är Friendly Bread och Nytt bröd. Finns nästan allting som man behöver veta gällande naturligt glutenfri bakning :)

Jag har testat flera av recepten i dem men ibland inte vart hundra nöjd, kan vara att jag tycker om allting, men vill ha extra fiber eller att man inte tycker om en viss ingrediens som inte är så viktig och byter ut den till någon annan godare ingrediens. Alla har olika smaker som tur är!

Två recept som jag verkligen gillar i dessa böcker är:
Från Friendly bread, Amerikanska pannkakor.
Riktigt goda amerikanska pannkakor som även går utmärkt att göra som ugnspannkaka. De är precis så som i alla fall jag vill ha mina amerikanska pannkakor :)

Det andra är från Nytt bröd och är deras tortillabröd.
Lätta att göra och mycket goda! Som glutenintolerant är man väldigt van vid “bara” få hårda tacobröd när man äter tacos. Med dessa tortillabröd så blir tacos verkligen TACOS, i alla fall för mig. Ett stort plus är att de håller i påse utan frys i (för mig) ca3-4 dagar :)

Jag rekommenderar verkligen dessa böcker! Finns många bra recept på naturligt glutenfri bakning :) 

Böckerna finns att köpa på de flesta internettbokhandlar så som adlibris.se, bokus.se, cdon.com & bokia.se :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sara

Mitt namn är Sara och jag är 22år. Jag älskar allt som har med stickning och virkning. Jag är även glutenintolerant och mjölkproteinsallergiker men det stoppar mig inte för att älska att baka. Denna blogg kommer att handla om handarbete främst gällande stickning och virkning men även lite annat pyssel. Jag kommer även att skriva om lite tips och recept gällande glutenfritt och mjölkfritt :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela