Rapsy Frutty
Som variation här hemma gällande mjölkfria produkter så som yoghurt och fil så använder jag mig av en produkt som heter Rapsy Frutty osockrad!

Detta är ett pulver som man blandar ut med vatten och då blir en vit tjock "smet" som man kan använda sig utav till olika saker, så som fil, yoghurt, kall cream fraiche m.m.

Personligen tycker jag om att använda den som yoghurt med lite sylt i :) i min mening så blir det lika gott som de yoghurt alternativ som finns ute i affärerna!
Rapsy Frutty finns att köpa i de flesta välsorterade mataffärerna nu för tiden och hos de flesta allergiaffärer. Grundaffären som har sålt produkten från början och som har storförpackning av den är: Allergimat
Rapsy Frutty finns både som sockrad och osockrad. Personligen så tycker jag bättre om den osockrade då det är lättare att söta den så mycket man vill och kan själv bestämma med vilken sorts sötningsmedel man vill söta den med :)
För bästa resultat så gör man i ordning ”smeten” kvällen innan och som då är perfekt till frukosten :)
Beroende på hur tjock man vill ha det färdiga resultatet är upp till en själv. Jag brukar följa instruktionerna som är:
1dl pulver vispas ut i 2,9dl vatten.
Då blir det lagom tjock, inte för löst!
Men ibland lägger jag i lite extra pulver om jag är sugen på lite tjockare yoghurt!!
Min personliga favorit just nu:
Rapsy med jordgubbssylt… Mums :)
