Sweet rice flour/Glutinöst rismjöl
Om man vill experimentera med olika mjölsorter så finns det ett mjöl som enligt mig som är toppn att använda i bakning och matlagning.
Detta mjöl är Sweet rice flour och är ett asiatiskt stärkelsemjöl. Detta mjöl har många olika namn, som bland annat:
- Glutinous rice flour.
- Sweet rice flour
- Sticky rice flour
- Sweet white flour
- Klibbrismjöl
- Glutinöst rismjöl

Vid kontakt med vatten eller annan vätska så blir detta mjöl väldigt klibbigt/glutinöst, därav namnet. Detta på grund av att det har så pass mycket stärkelse i sig att den suger åt sig all vatten. Dock inte tillräckligt för att det enbart skall bli ett superduper bindningsmedel men med hjälp av andra stärkelser så som potatismjöl kombinerat med olika "vanliga" mjölsorter som till exempel Rent Havremjöl, bovetemjöl, durramjöl osv.
Det är även perfekt att använda som redning i matlagning då det är mycket stärkelse i det. :)

Det kan vara lite klurigt att hitta detta mjöl i Sverige men om man vet vart man skall leta så blir det enkelt. Då detta är ett vanligt mjöl i asien så är det bara att söka upp sin närmsta asiatiska affär :) Priset är inte farligt då det ligger mellan 8-18kr beroende på vart du köper det.
För att på enklaste sättet förvara mjölet utan att det kommer in vätska i påsen (då det klibbar ihop sig direkt om det skulle ske) är att använda en lufttät burk.
jag föredrar att använda inläggningsburkar med gummiring :) lufttätt och inget vatten kommer in. (om man inte skulle råka få in det själv). Med en liten ettiket som säger vad det är i den :) Perfekt förvaring av alla möjliga mjölsorter, inte bara Glutinöst rismjöl ;)
